Veilig vallen kun je leren

Veilig vallen kun je leren

Onlangs was het weer in het nieuws: Botbreuken in de gymzaal: “Geef kinderen les in vallen”.

Wat de oorzaak van vallen ook is, goed vallen is aan te leren. Voor de trainers en judoka’a van judovereniging Randori Vierlingsbeek is dit niets nieuws.

Sommige mensen lopen altijd letsel op als ze vallen, andere juist nooit. Het maakt blijkbaar uit hoe je reageert tijdens een val.

Het is dan ook niet zo gek om te denken dat je kunt leren hoe je moet vallen.

Door judo leren kinderen vallen, iets waar ze later veel voordeel van kunnen hebben. Goed leren vallen geeft zelfvertrouwen. Kinderen zijn dan niet meer bang en durven bijvoorbeeld ook meer tijdens gymlessen. Ook de motoriek van kinderen wordt beter door het volgen van judolessen. Wanneer kinderen op jonge leeftijd goed leren vallen en rollen hebben ze daar in hun verdere leven veel profijt van.

Een goede motorische ontwikkeling draagt niet alleen bij aan prestaties tijdens sport en spel, het draagt zeker ook bij aan zelfvertrouwen en hierdoor aan de sociale ontwikkeling van jonge mensen.

Judoclub Randori Vierlingsbeek zet zich in om hierin optimaal ondersteuning te bieden.

Is je interesse gewekt, kom dan gerust een keer kijken hoe wij jonge kinderen spelenderwijs het judo en vallen aanleren.

Judoclub Randori Vierlingsbeek e.o. traint elke dinsdagavond vanaf 18.00 uur in de gymzaal van Basisschool Laurentiushof te Vierlingsbeek. In alle groepen hebben wij nog plaats voor nieuwe leden.

Voor meer informatie kijk op onze website: http://www.judo-vierlingsbeek.nl

Met vriendelijke groet,

Bestuur Judoclub Randori Vierlingsbeek e.o.

 

d.simons

Reacties zijn gesloten.