Voor tekst, uitleg en voorbeeld video’s betreft de spelregels van judo, verwijzen we je naar de website van judomasterz.

NOC*NSF en JBN introduceren Judomasterz

Samen met NOC*NSF en andere sportbonden, presenteert de JBN de judomasterz. Een tool om de spelregelkennis van alle sporters maar ook alle belangstellenden van onze judosport, te vergroten als onderdeel van de missie Samen naar een veiliger sportklimaat.

Samen naar een veiliger sportklimaat. Sportiviteit en respect bevorderen. Om dit voor elkaar te krijgen trekken NOC*NSF en de sportbonden samen op. Een van de hulpmiddelen hierbij is het vergroten van de spelregelkennis van sporters door middel van ‘Masterz’. Judomasterz.nl is een officiële website van de JBN, waarmee judoka’s op een leuke en handige manier de spelregels beter leren begrijpen. Dit kan leiden tot het spelregelbewijs. Met hulp van deze website leren judoka’s al van jongs af aan de regels beter accepteren en goed toe te passen tijdens de wedstrijd. Dit leidt tot meer begrip voor de beslissingen van de scheidsrechter. Bovendien brengt het beheersen van de regels de winst dichterbij.

Klik hier om direct naar de site van judomasterz te worden doorverwezen.