Open nationale judotoernooi in Gemert

Open nationale judotoernooi in Gemert

Sinds afgelopen oktober is Judoclub Randori Vierlingsbeek gestart met het aanbieden van specifiek wedstrijd gerichte trainingen. Elke zondagochtend vanaf 09.30 uur is de afgelopen periode hard gewerkt om conditie, kracht, techniek en overige wedstrijdzaken een selecte wedstrijd groep eigen te maken. De eerste resultaten beginnen inmiddels zichtbaar te worden.

Ergens in het voorjaar van 2016 werden de eerste plannen gesmeed om ook meer wedstrijdgerichte trainingen te gaan verzorgen. Tot die tijd had Randori zich meer als een recreatieve judovereniging aangeboden en werden zo nu en dan slechts toernooitjes in de regio afgewerkt. Natuurlijk helemaal prima voor de judoka’s die bewust kiezen voor het recreatieve en zonder druk uitoefenen van hun sport. Voor de meer wedstrijd georiënteerde judoka’s kon de behoefte echter niet volledig worden ingevuld.

Zoekend naar draagvlak en mogelijkheden om meer te kunnen bieden dan voorheen werd aansluiting gevonden bij de judovereniging in St. Anthonis (Kodokan). Kodokan en Randori hebben al decennia een zeer goede relatie. Inmiddels is er een verregaande samenwerking die heeft geresulteerd in het openstellen van elkaars trainingen voor de judoka’s van beide verenigingen. Op deze manier kan het aantal trainingsuren worden verdubbeld zonder echter kosten voor de judoka’s.

Na een aantal maanden van voorbereiding werd het tijd om de eerste stap op de wedstrijdmat te gaan zetten. Al in december werd aan 2 bondtoernooien deelgenomen door de wedstrijdgroep van Randori. De doelstelling waren realistisch gesteld, een podium behoorde daar zeker nog niet bij.

Tijdens bondstoernooien van Judo Bond Nederland komen veel toppers uit diverse districten samen om te strijden om de prijzen. Hoewel Randori een aantal talenten heeft moet er nog veel arbeid verricht worden om hier aansluiting mee te krijgen.

Zondag 22 januari heeft de wedstrijdgroep van Randori deelgenomen aan het “Open nationale judotoernooi” in Gemert, ook weer een zwaar toernooi waar zelfs de Nederlandse top, in een aantal klasse, uitkomt.

De onderstaand judoka’s hebben hier vanuit Randori aan deelgenomen:

 • Gio Simons
  • 1ste wedstrijd : gewonnen met een Ippon.
  • 2de Wedstrijd : verloren met Yuko
  • 3de Wedstrijd : gewonnen met Waza-Ari
  • 4de Wedstrijd : gewonnen met Ippon (2x Waza-Ari)
  • 5de Wedstrijd : verloren met Ippon

Een meer dan prima resultaat voor Gio, al was het maar omdat het zijn eerste optreden was tijdens een bondstoernooi. Uiteindelijk 4de geworden van de 10 judoka’s in zijn poule.

 • Jan Willems
  • 1ste wedstrijd : verloren met een Ippon.
  • 2de Wedstrijd : gewonnen met Ippon
  • 3de Wedstrijd : verloren met Ippon

Ook een prima resultaat voor Jan. Vooral zijn de gescoorde Ippon uit wedstijd 2, echt uit het boekje…..de tegenstander ging VOL op z’n rug.

 • Daniel Kuipers
  • Goed voorbeeld doet volgen. Daniel is de hoofdtrainer van Judoclub Randori en was van mening dat hij zijn pupillen het goede voorbeeld moest geven. In de allerzwaarte klasse van de dag mocht hij het opnemen tegen 2 andere judoka’s. In een poule van 3 wordt altijd een dubbele competitie gedraaid. 4 loodzware wedstrijden dus van 5 minuten…..Resultaat: 2de

De onderstaande judoka kwamen helaas niet verder dan 2 wedstrijden. In het afvalsysteem betekend dit dat je klaar bent.

 • Max Kollenburg
  • Echt goed gewerkt en 2 lange wedstrijden op de mat gestaan. Extra moeilijkheidsgraad was dat Max voor de eerste keer een gewichtsklasse hoger was ingedeeld. Goed gewerkt en met veel ervaring weer terug de trainingsmat op.
 • Ceriel Janssen – Colinda van der Zanden – Maikel  Thoonen – Lieke van Oeffelt – Zoë van Wijk
  • Allen hadden het echt lastig tegen de zware tegenstanders van diverse topsport scholen. Hoewel het verloop van de verschillende wedstrijd niet gelijk was, mag worden geconcludeerd dat onze judoka’s hun huid duur hebben verkocht. Dat is en compliment waard. Direct na de wedstrijden werden de opnames teruggekeken en konden leerpunten worden bijgeschreven in het schrift.

Is je interesse gewekt, kom dan gerust een keer kijken hoe wij jonge kinderen spelenderwijs het judo en vallen aanleren.

Judoclub Randori Vierlingsbeek e.o. traint elke dinsdagavond vanaf 18.00 uur in de gymzaal van Basisschool Laurentiushof te Vierlingsbeek. In alle groepen hebben wij nog plaats voor nieuwe leden.

 

Voor meer informatie kijk op onze website: http://www.judo-vierlingsbeek.nl

 

Met vriendelijke groet,

Bestuur Judoclub Randori Vierlingsbeek e.o.

 

d.simons

Reacties zijn gesloten.